BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
Restaurante - Timisoara
 

Restaurantul "Ambasador" al relaxarii

Pe strada Mangalia nr. 3, intr-o zona cam seaca si cenusie a Timisoarei, exista un "Ambasador" infocat al culorilor si relaxarii. In peisajul monoton al drumului dintre sensul giratoriu Resita si B-dul Dambovita, o cladire mare, de un rosu aprins atrage atentia pe partea dreapta. Cladirea adaposteste hotelul si restaurantul "Ambasador". Daca alegeti aceasta destinatie pentru un pranz sau o cina, esential este sa nu priviti prea mult imprejurimile si sa ajungeti cat se poate de repede inauntru. Va ajuta parcarea aflata imediat in lateralul cladirii. O data intrati, decorul se schimba precum intr-o vrajitorie. Ruptura de timpul si locul "de afara" este pe cat de brusca pe atat de totala. Ne aflam intr-un interior luxos (pe masura celor patru stele afisate la intrare), dintr-o perioada foarte indepartata si nedefinita. In stanga mea observ o statueta de marimea jumatatii unui om, reprezentand un soldat roman. Privesc fascinata: pereti rosii decorati cu tablouri mari, canapele si fotolii de moda veche, tapitate deasemenea in rosu, scrinuri, lumanari, vitralii, alte statuete printre care o femeie romana.
Restaurantul se afla la parter, in partea stanga de la intrare, unde este localizat si barul.


Scaunele sunt cu spatar inalt, taptate in rosu, iar mesele, aranjate impecabil cu fete de masa albe si sunt foarte apropiate una de alta. Cineva care iubeste simplitatea ar putea aprecia locul drept "un spatiu prea incarcat". Dar mie imi place. Reuseste sa ma rupa de realitatea prezentului, de preocuparile "de afara" si ma determina sa evadez cu gandul spre diverse destinatii. De exemplu, lampile sunt tare ciudate. Sunt aranjate pe pereti pecum niste torte si au aliura acestora. insa acolo unde ar trebui sa fie flacara sunt boluri de sticla lunguiete, de forma acoperisurilor moscheelor turcesti. Bolurile sunt umplute cu nisip, iar inauntru este pusa cate o lumanare. Doua sunt argumentele principale: mesele sunt prea apropiate pentru conversatii confidentiale, iar decorul are darul sa detaseze de prezent si e pacat, cat timp esti acolo, sa nu ramai asa. Ne cufundam in studierea meniului, pe care l-a adus un chelner amabil, cu aspect de om instruit. intr-adevar, mai tarziu il aud vorbind italieneste si englezeste.
Meniul este impresionant de voluminos, iar tanarul chelner ne asigura ca putem comanda ce dorim. Ghinion, insa. La desert am fi vrut portocale flambate cu visine, desemnate in meniu ca fiind "specialitatea bucatarului", dar nu a fost sa fie pentru ca "deocamdata, nu avem nimic cu visine".

 
COPYRIGHT © 2007, DORINA FERA, TOATE DREPTURILE REZERVATE