BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
Restaurante - Timisoara
 

Boavista - lider in campionatul autohton

Boavista este numele unei echipe de fotbal portugheze. Boavista este si numele unui hotel-restaurant timisorean. Iar coincidenta dintre aceste fapte este cunoscutul jucator de fotbal Timofte. "Legenda" spune ca sportivul a dorit sa valorifice intr-un fel experienta lui bogata si diversificata de locuit prin hotelurile globului. Asa a construit la Timisoara hotelul Boavista, inaugurat in aceasta primavara si botezat dupa numele echipei de fotbal la care el a jucat in Portugalia. Timofte marcheaza! Scor exceptional! In acest "meci" rezultatul este pe masura intentiei. Cel putin in ceea ce priveste restaurantul. Stil, clasa, rafinament. Asa se poate caracteriza in trei cuvinte restaurantul Boavista. De toate acestea s-ar putea, insa, sa nu fie total strain si il signore Antonio. Acesta din urma este un domn italian care se ocupa de restaurant, ia comenzile si gateste. In plus, cunoscatorii spun ca in unele seri signore Antonio si canta la pian si organizeaza karaoke. Noi am putut sa constatam doar existenta pianului, asezat la intrarea din holul hotelului in restaurant, imediat in partea dreapta. Il signore ne-a marturisit zambind ca la pian canta numai dupa ce bea cel putin doua sticle de vin. Sa fie acest efect miraculos motivul pentru care vinul este atat de scump la Boavista? Pretul porneste de la 200000 de lei sticla si urca, urcape masura ofertei foarte bogate care umple o lista de meniuri de sine statatoare.


In partea stanga a intrarii se afla barul, iar localul este impartit prin paravane mobile din lemn in separeuri de cate doua-trei mese. Ideea este ingenioasa si practica. De exemplu, aceste paravane pot fi inlaturate cu ocazia unei petreceri unde este nevoie de spatiu deschis, in timp ce in mod obisnuit creeaza o atmosfera benefica de intimitate. Pe acesti pereti despartitori de culoare verzuie sunt asezate tot felul de sticle de vin, precum si tablouase in culori pastelate. Chelneritele poarta camasi albe, cravate rosii si sorturi deasemenea rosii. Acestea au in partea din fata un model care imita vesta. Intreaga atmosfera este foarte vie si calda. Antonio ne anunta ca ne va lua incurand comanda si "va gati pentru noi". Stie sa-si faca clientii sa se simta importanti. Vorbeste bine romaneste, cu accent italian doar atat cat sa fie simpatic. Se ofera sa ne consilieze in alegerea noastra. Ne invata ca pestele mancat cu rosii are gust mai placut, mai intens. Este un tip cu multa experienta care converseaza cu clientii astfel incat sa dea bine la nota de plata. Restaurantul este cu specific italienesc. In meniu se regasesc multe feluri de spagheti si specialitati din peste si fructe de mare. La acest restaurant exista trei meniuri: pentru mancare, pentru vin si pentru bauturi altele decat vin.

 
COPYRIGHT © 2007, DORINA FERA, TOATE DREPTURILE REZERVATE