|
RESTAURANT RUSTIC si preturi de lux
Daca alegeti restaurantul "Rustic" pentru o intalnire de afaceri sau privata, indiferent, e bine sa stiti ca la acest local numai numele e rustic. in rest, totul tinde spre luxos: ambientul, serviciile si, bineinteles, preturile.
Legat de acestea din urma, am descoperit un secret. Sau o smecherie. Felurile principale de mancare nu sunt exagerat de scumpe in raport cu alte localuri, darNelipsita conjunctie dar: Accept conditiile dumneavoastra, dar, Sunt de acord cu propunerea dumneavoastra, dar, Ma multumesc serviciile dumneavoastra, dar. Va suna cunoscut, nu? Ei, bine, felurile principale de mancare nu sunt exagerat de scumpe in raport cu alte localuri, dar "accesoriile" precum apa minerala, salata, painea sunt foarte "piperate". Ceea ce nu este prea frumos si nu se potriveste deloc cu judecata dreapta si sanatoasa a unui om "rustic."
Din fericire, ambientul si serviciile sunt in masura sa te faca sa uiti aceasta nepotrivire. Parca intri cu adevarat in casa unui om gospodar si iubitor de oaspeti. Nuantele de maro si bej in care este amenajat interiorul creeaza o primire calduroasa si, in acelasi timp, un sentiment de siguranta. Acesta este amplificat de asezarea restaurantului la un fel de demisol, unde simti ca esti aproape de pamant si foarte stabil. |
|
Cu greu ne hotaram unde sa ne asezam pentru ca avem de ales numai intretoate mesele din restaurant. Este sambata, in jur de ora 15 si localul este pustiu. Mai tarziu, la plecare, ma intrebam, rautacioasa, daca aceasta aglomerare are vreo legatura cu smecheria cu preturile. Alegem o masa, intr-un colt. Foarte prompt, apare un chelner cu lista de meniuri. Este o lista bogata, cu preparate diverse. Diversitatea se aplica mai putin la capitolul deserturi. Aici se poate opta in principal intre clatite cu diferite umpluturi, inghetate de mai multe feluri si autohtonii papanasi. Oricum, dupa principiul "putin, dar bun", daca alegeti, de exemplu, papanasi, acestia sunt cu adevarat exceptionali. Comand ciorba de fasole cu costita afumata si ficatei in bacon prajiti, cu garnitura de cartofi copti. Mai tarziu, ma hotarasc sa iau si o salata. Apreciez flexibilitatea chelnerului care, la solicitarea mea, spune ca ma poate servi cu o salata numai de morcovi, desi in meniu nu figureaza ca atare. Iin timp ce asteptam mancarea, incepem o discutie sofisticata despre filozofia confucianista si despre utilitatea de a invata in zilele noastre cum se da mita. Confucius este unul dintre marii filozofi chinezi. El este adeptul tolerantei, al caii de mijloc si al echilibrului in toate ale vietii.

| |
 |
 |